Hej alla medlemmar!

Nu är det dags att anmäla sig till sommarens Vikingar på Birka!

Birka är ett världsarv och därför är det extra viktigt att vi återskapar det vikingatida Birka så bra som möjligt. Vår guide - Bo på Birka uppdateras och vidareutvecklas kontinuerligt. Det är årsmötet som tar beslut att Guiden ska gälla ett år i taget. I Guiden har det smugit sig in några småfel:

  • Det finns fynd på skor från Birka.
  • Pärlor är generellt små men det finns fynd på stora pärlor i rika gravar på Birka.
  • Det fanns grå får på vikingatiden men ulltygerna i fynd materialet, som i de flesta fall kommer från högstatusgravar, har i huvudsak varit vita.

I år har ni möjlighet att bifoga foton på era kläder och utrustning för att få råd och tips. Bilderna är inte synliga för alla medlemmar, utan endast de personer som erbjudit sig att vara rådgivande i ämnet.

Registrering

Om du är ny här och inte har ansökt tidigare, var god registrera ett konto. Om du har ansökt tidigare om att leva som viking på Birka, var god logga in med ditt befintliga konto.

Alla medlemmar ska läsa igenom och godkänna vår Guide: Bo på Birka. Som både går igenom riktlinjer för dräkt och utrustning samt ger dig praktisk information om din vistelse.

Läs guiden här

Godkänner du att följa riktlinjerna som finns i guiden: Bo på Birka?Läs guiden: Bo på Birka
Har du deltagit på någon av föreningens aktiviteter tidigare?
Var noga med att skriva telefonnumret inklusive landskod. T.ex. "+46701234567"
Personer 18 år och uppåt: ange för-, efternamn och att medlemsavgiften är betald. Personer 17 år och yngre: ange för-, efternamn och ålder.
Är hela ditt sällskap betalda medlemmar i Birka Hovgårdens gille för detta år?Kom ihåg att alla i sällskapet över 18 år måste vara betalda och anmälda medlemmar för att bekräfta er anmälan till Vikingar på Birka.
Hur vill du bo?Välj boende i prioritetsordning. 1 är det boende du helst vill ha, 2 näst helst osv.
Behöver du låna kläder?Det finns ett fåtal enklare kläder att låna för de som inte haft möjlighet att skaffa egna.
Innan du skickar iväg anmälningsformuläret, var vänlig och välj ett starkt lösenord. Det måste vara minst 8 tecken långt.